Wat levert koolhydraatarm eten jouw op?

koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm dieet we kunnen er niet meer om heen. Maar welke gezondheidsvoordelen levert het eigenlijk op behalve dan dat je heel snel afvalt.

Ik besloot in augustus 2019 koolhydraatarm te gaan eten om te kijken wat het mij zou opleveren. Afvallen was niet nodig dus ik was erg benieuwd of je ook een koolhydraatarm dieet kan volgen zonder af te vallen.

Waar vind je informatie?

De eerste uitdaging was het zoeken naar gezonde weekmenu’s. Wanneer je voor de gein eens zoekt op de term koolhydraatarm kom je verschrikkelijk veel informatie tegen. En helaas is het niet allemaal juiste informatie.

Mijn zoektocht begon dus bij het vergaren van de juiste informatie. Ik deed zeer veel nuttige kennis op bij The New Food, ik heb veel gehad aan menu’s van de Keto revolutie en de weekmenu’s van de afslank receptenbijbel.

Keukenkastjes

De eerste stap was het leegmaken van mijn keukenkastjes. Tjonge jongen ik dacht altijd al dat ik gezond en bewust at maar bij nadere inspectie bleken er toch vaak veel te veel koolhydraten in producten te zitten. Dus rigoureus alles weggeven en allemaal nieuwe producten er in. Zo kon ik ook nooit de fout in gaan door per ongeluk toch iets fouts te pakken.

De eerste week

Oké even heel eerlijk, de eerste week was niet leuk. Ik voelde mij beroerd, slap en was echt heel erg moe. Als een halve zombie lag ik op de bank. Pff en dit moest gezond zijn? Nou ja doorzetten maar want hier was ik voor gewaarschuwd. Je lichaam moet afkicken van de suikers en dat gaat niet zonder slag of stoot. Trouw slikte ik mijn magnesium en nadat ik de gouden tip had gekregen dat je elke ochtend een glas water moest drinken met een theelepel zout voelde ik mijzelf al snel weer een stuk fitter.

Na een maand..

Wow, wat een verschil!! Mijn buik die, voordat ik aan dit dieet begon, vaak opgezet en pijnlijk was, was helemaal tot rust gekomen. Eindelijk weer een mooie platte buik! Fijn om te weten dat dat nog steeds mogelijk was! Vol goede moed ging in naar de dokter om mijn bloeddruk te laten meten. Deze is al geruime tijd veel te hoog vanwege familiaire belasting en tot onze grote vreugde was mijn bloeddruk significant verlaagd! Yes! Samen met de dokter sprak ik af om over 2 maanden weer teug te komen en dan kijken of ik met de medicatie kon stoppen. Ik kon haast niet geloven dat dit het resultaat was van 1 maand koolhydraatarm te eten.

3 maanden later…

Mijn buik nog steeds prachtig plat, ik bruis van de energie en slaap ook heel erg goed. Weer naar de dokter en die heeft ook goede berichten! Ik mag stoppen met de medicatie tegen een hoge bloeddruk en de functie van mijn nieren was zelfs verbeterd!

Conclusie

Voor mij is het wel duidelijk, ik blijf koolhydraatarm eten. Het heeft mij zoveel gezondheidsvoordelen opgeleverd dat ik echt niet anders meer wil! Ook kan ik het heel eenvoudig combineren met mijn gezin en met mijn grote hobby uiteten gaan. Kwestie van brood en frietjes laten staan en als dessert een lekker kaasplankje nemen.

Heb jij al koolhydraatarm dieet geprobeerd? en wat heeft het jouw opgeleverd? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

2 reacties op “Wat levert koolhydraatarm eten jouw op?”

  1. Pingback: Afvallen tijdens de Overgang | Incredible Life

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *