Mindfullness

Stress….bepaalt je leven… 

Heb je vaak last van negatieve gedachte? Pieker je veel en twijfel je vaak aan jezelf? Grote kans dat je last hebt van stress!
Stress is de grote veroorzaker van herhalende negatieve gedachten.Wist je dat 80% van je gedachtes negatief zijn? 80% dat is echt heel veel.

En dan heb ik het nog niet eens over de lichamelijke klachten die stress ook kunnen veroorzaken.

Waarom hebben we stress?

Stress is in principe heel nuttig, het zorgt er voor dat je adrenaline aanmaakt en dat je lichaam in de “vluchtstand komt. Rennen voor je leven! In ernstige situaties helpt stress je dus overleven. Maar in ons huidige leven staan we veel te vaak op standje “overleven” zelfs in situaties, of moet ik zeggen juist in situaties die helemaal niet levensbedreigend zijn.

We moeten steeds meer van onszelf, werken, huishouden, leuke partner zijn, sociale vriendin, alle social media bijhouden, op de hoogte zijn van de laatste trends…Ons lichaam en onze geest kunnen al die prikkels niet aan. Maar we luisteren niet en gaan maar door en door en door. Alle lichamelijke en geestelijke klachten zoals slecht slapen, moe, prikkelbaar zijn of vergeetachtig negeren we. Want we moeten onze deadline halen.
Totdat het moment komt dat ons lichaam en onze geest zegt stopt. En geloof me, dan stopt het ook.

Wat kan je doen tegen stress? 

Het meest simpele zou zijn wanneer we ons leven totaal omgooien en ontdoen van alle dingen die ons stress opleveren. Helaas werkt het niet zo simpel. De rekeningen moeten immers worden betaald en we hebben verplichtingen waar we niet onderuit kunnen. Je zult dus een manier moeten vinden om met stress om te kunnen gaan.
Gezond eten helpt hierbij, immers een gezond, fit lichaam kan meer aan, maar naast goed voor je lichaam zorgen is het ook heel belangrijk om goed voor je geest te zorgen. Dit kan je doen door mindfulness.

Mindfullness 

Mindfulness is wetenschap.
Het bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een drukke wereld. Er is niets zweverigs aan. Misschien krijg je wel spontaan stress van het feit dat je weer iets nieuws moet leren. Waar haal je de tijd vandaan om ook nog eens op cursus te gaan.

Bij de Happy with Yoga Academy  kan je zonder risico online Mindfullness leren.  Op de tijdstippen dat het jou uitkomt zodat mindfullness je de broodnodige rust oplevert in plaats van nog meer stress.Een geweldige no-nonses cursus die je stap voor stap kunt volgen.
Wanneer je na het doen van de oefeningen niet 100% happy bent met je aanschaf, dan krijg je je geld terug! Dat is nog
eens een rustgevende gedachte!