Hutspot met Runderworst

Hutspot is nou typisch een gerecht waarvan veel mensen denken dat ze het niet meer kunnen eten bij een koolhydraatarm/keto /LCHF lifestyle. Met dit recept laat ik je zien dat je kan blijven genieten van een ouderwetse hutspot wanneer je de ingrediënten iets aanpast. Ook kinderen smullen van dit recept!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram bloemkool(bloemkoolroosjes)
  • 400 gram pompoen in stukjes
  • zakje hutspotgroente, wortel en ui 400 gram
  • zwarte peper en zou naar smaak
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • Blokje rundvlees bouillon
  • 4 runder saucijzen

Bereidingswijze:

Doe een flinke klont roomboter in de braadpan en bak de rundersaucijzen in een ruime braadpan om en om bruin. Blus het af met wat water en voeg het bouillonblokje toe. Laat de worsten hierin zo’n 20 minuten sudderen.

Kook de bloemkool met de pompoen in één pan gaar, giet het goed af en kook het nog even droog. In een andere pan kook je de wortels en uien gaar. Deze giet je ook goed af.

Pureer of stamp de bloemkool en pompoen fijn en meng er de crème fraîche door heen. Schep vervolgens de wortels en uien doorheen. Maak het op smaak met de jus van de rundersaucijzen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *