Afvallen zit “tussen je oren”

In de voorgaande blogs heb je kunnen lezen over hoe kunt afvallen, zelfs zonder te sporten. Maar met alleen de juiste voeding ben je er nog niet. Misschien ken je het wel. Je doet je best, let goed op wat je eet en toch grijp je naar die zak chips wanneer jij je rot voelt. Of eet je een reep chocolade omdat je ongesteld met worden. Emotie eten noemen we dat. Hoe kan dat toch? Je wilt graag afvallen en toch maak je ongezonde keuzes. Hierdoor gaat het afvallen langzamer en raak jij gefrustreerder.

Waarom zijn we gaan diëten?

De dieet-industrie begon ruim een halve eeuw geleden. Er werd ons verteld dat je van vet dik wordt (en dat geloven nog steeds heel veel mensen). Er kwamen allerlei dieet producten bij en ook de diëten schoten als paddestoelen uit de grond. Psychology Today schreef al:

Er zijn duizenden boeken geschreven en diëten bedacht om je te helpen gewicht te verliezen. Als deze succesvol waren, zou er geen miljarden dieetindustrie zijn

De mens heeft vanuit de oertijd een ingebouwd overlevingssysteem dat ervoor zorgt dat we niet meteen doodgaan als we eens niet te eten hebben. Ooit was dat handig in tijden van schaarste, maar nu niet meer. Je lichaam creëert namelijk reserve-energie in de vorm van lichaamsvet. Wanneer jij jezelf een tijdje ” uithongert” (dus op weinig calorie/vetvrij dieet ga leven) Dan zorgt je onderbewustzijn ervoor dat je zodra je weer iets eet, dit wordt opgeslagen als reserve energie.

Je onderbewustzijn regelt nog veel meer dan alleen je reserve energie:

  • Snelheid van vetverbranding
  • Hoeveel vet je lijf vast houdt
  • Je voedselvoorkeuren
  • Je emoties bij eten
  • Je eetgedrag

Je onderbewustzijn regelt dus ook jouw lichaamsgewicht!

Wanneer jij dus succesvol wilt afvallen en je merkt zelf dat je steeds terug valt in oude patronen, terwijl jij jezelf echt beter voelt met bv koolhydraatarm eten of ketogeen eten, dan weet je dat er blokkades in je onderbewustzijn jouw dwars zitten.

De weg naar een slank lijf gaat via het onderbewustzijn en gezonde voeding

Wanneer jij dus wilt afvallen dan is het wel zo handig dat je onderbewustzijn dit ook weet. Zodat je onderbewustzijn jou niet aanspoort van het maken van verkeerde keuzes. Klinkt logisch toch? Maar hoe kom je nu bij je onderbewustzijn?

Misschien denk je dat dat heel lastig of ingewikkeld is, of dat het slechts een kwestie van doorzetten is. Maar je kan je onderbewustzijn heel makkelijk bereiken door middel van hypnose.

Door Hypnose Afvallen

Misschien vind je hypnose eng klinken of heel spannend. Dat kan ik mij voorstellen! De meeste mensen kennen hypnose immers van de tv. Maar wat je je moet realiseren is dat hypnose op tv show hypnose is, dat is echt totaal iets anders dan therapeutische hypnose. Kijk de video’s op deze pagina en ontdek dat hypnose iets heel normaals en een dagelijks iets is.

Tot voor kort werd gedacht dat hypnose een vorm van slaap was of dat het simpelweg een vorm van uitgeschakeld bewustzijn was, terwijl het in werkelijkheid een bepaalde dromerige en plezierige toestand van (half)bewustzijn is.

Tijdens hypnose staan de hersenen zeer open voor suggestie en visualisatie, wat rijke zintuiglijke ervaringen mogelijk maakt. Hoe realistischer deze ervaring is, hoe meer effect het heeft op je gedrag tijdens de normale bewuste toestand.
Dit is wetenschappelijk aangetoond met MRI scans tijdens hypnose.

En deze staat van bewustzijn kennen we allemaal heel erg goed. Elke dag ervaren we die momenten van hypnose minstens twee keer per dag. Dat zijn de momenten tussen wakker worden en in slaap vallen.

Deze staat van bewustzijn ontstaat ook wanneer je op iets gefocust bent, wanneer je bijvoorbeeld helemaal opgaat in je mobiele telefoon. Dit lijkt niet alleen erg op een hypnotische toestand, het IS hypnose.

Daarom voelt hypnose heel vertrouwd aan. En als je in hypnotische staat van bewustzijn bent, heb je niet het idee dat er iets ongewoons aan de hand is.
De meeste mensen ervaren hypnose als een moment van diepe ontspanning en rust.

Maar er bestaan ook veel misverstanden over hypnose. Mensen denken soms dat het gevaarlijk is, of dat het iets spiritueels, of zweverigs is.

Daarom vertel ik je graag wat achtergrondinformatie over deze misvattingen hebben en uitleggen wat hypnose wel en niet is…

MYTHE  5
» Hypnose IS onzin, Het werkt niet «

Wist je dat hypnose en het therapeutische gebruik ervan al zolang bestaat als dat er mensen bestaan?
Al voordat de moderne geneeskunde bestond, werd hypnose gebruikt voor verdoving.
Hypnotherapie is een zeer krachtige methode, waarmee je bijvoorbeeld een lokale verdoving kunt realiseren.
Bekijk deze onderstaande video, hoe hypnotherapie wordt gebruikt in een ziekenhuis.

Hypnose helpt de pijn te blokkeren. Het is wetenschappelijk bewezen dat hypnose en hypnotherapie zeer krachtig zijn en fenomenale resultaten opleveren.

Tanden trekken met alleen hypnose als verdoving toont aan dat hypnose werkt. Daarnaast kun je met hypnose ook permanent van je overgewicht afkomen. 

MYTHE  4
» Hypnose is gevaarlijk «

Hypnose is een normale staat van bewustzijn die mensen elke dag ervaren.
Als je naar een film kijkt, of autorijdt op een lange saaie weg, naar muziek luistert of een boek leest dan ben je onder hypnose. Mensen ervaren dit dagelijks zonder te beseffen dat we dit hypnose noemen.

Hypnose is alleen maar een woord voor een bepaalde ontspannen en geconcentreerde staat van bewustzijn.
Of je nu in een kunstmatige of natuurlijke staat van hypnose bent, er is altijd een bepaald deel van je dat continu de omgeving in de gaten houdt.

Dit deel van je onderbewustzijn is een van de meest betrouwbare delen van je dat ervoor zorgt dat je veilig bent en blijft, zelfs wanneer je slaapt.

Maar hypnose is GEEN SLAAP!

Tijdens hypnose ben je je juist zeer bewust van je omgeving en kun je erop vertrouwen dat dit beschermende deel van je over je waakt.

Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt terwijl je onder hypnose bent … dan spring je onmiddellijk op om jezelf in veiligheid te brengen. Zelfs als er gezegd was dat je armen en benen te zwaar zijn om te bewegen.
Hypnose maakt je mentaal bewuster van je omgeving.

En dat verhoogt alleen maar je veiligheid.

Bovendien, als je mentaal bewuster bent van je omgeving, dan merk je dingen sneller en duidelijker op en neem je betere beslissingen.

Hypnose is dus ZEER veilig

MYTHE  3
» Je moet in Hypnose geloven «

Hypnose is een normale staat van bewustzijn, net zoals slaap een staat van bewustzijn is.
Alleen hypnose is geen slaap. Het is een geconcentreerde vorm van halfslaap. Een soort dagdroom toestand…

En net zoals je niet hoeft te geloven in dagdromen om te kunnen dagdromen en je niet hoeft te geloven in slaap om te kunnen slapen, hoef je ook niet in hypnose te geloven om hypnose te kunnen ervaren en het voor je te laten werken.

Collega Darren Marks legt in onderstaande video uit hoe geloof niets met hypnose te maken heeft. Kijk deze video en ontdek wat de waarheid is over hypnose.

MYTHE  2
» IK KAN NIET GEHYPNOTISEERD WORDEN «

Soms denken mensen dat ze niet gehypnotiseerd kunnen worden, omdat ze een sterke persoonlijkheid hebben of wat dan ook.

Mensen die dat beweren weten niet dat hypnose slechts een woord is voor een zeer ontspannen staat van bewustzijn, waarin je geconcentreerd bent óf ze WILLEN NIET gehypnotiseerd worden… 

Hypnose is een normale staat van bewustzijn, net zoals slaap een staat van bewustzijn is. Hypnose is echter géén slaap.

Het woord hypnose klinkt veel spannender dan het eigenlijk is.

Hypnose is slechts een moment van focus tijdens een dagdroomachtige bewustzijnstoestand.

Als je je kunt concentreren op een verhaal dat verteld wordt, of als je een boek kunt lezen, of je aandacht kunt richten op een film, dan kun je ook een bewustzijnstoestand meemaken die we hypnose noemen.

kijk  onderstaand videofragment van collega Kirsten Bloomquist

Kirsten Bloomquist is Master Hypnotist, Clinical Hypnotherapist and author, en ze heeft een leuk experiment in deze video waaraan je mee kunt doen. Het is een simpele manier om te zien of je gehypnotiseerd kunt worden.

MYTHE  1
» HYPNOSE WERKT ALLEEN IN EEN HYPNOSEPRAKTIJK «

Hypnotherapie bestaat al heel lang. Er was ooit een tijd dat er geen internet was.
MP3-spelers bestonden nog niet. Er waren geen smartphones, geen cd’s, geen walkman’s, geen cassettebandjes, geen elektriciteit.
In die tijd kon men alleen naar een hypnothiseur als men iets wilde realiseren.
In een moderne hypnotherapiepraktijk worden hypnose sessies uitgevoerd op basis van vooraf ( door zichzelf) ontwikkelde scripts. De hypnotherapeut volgt dit script dan met behulp van hypnotiserend taalgebruik.

Feit is dat de hypnotherapeut niet hoeft te weten wat de oorzaak van een probleem is, waarvoor een cliënt hem of haar bezoekt.
Tijdens de hypnose zoekt, vindt en lost het onderbewustzijn van de cliënt zelf de bron van het probleem op.
Dat betekent dat het niet nodig is om te weten wat de oorzaak van het probleem is. De hypnotherapeut werkt vanuit het probleem en via hypnose wordt deze bron van het probleem gevonden en opgelost.
De hypnotherapeut stuurt het proces alleen maar aan met een goed ontwikkeld, vooraf goed doordacht script.

En precies om die reden werken vooraf opgenomen niet-persoonlijke hypnose sessies zo goed.
Tijdens de vooraf opgenomen sessie bepalen de spreeksnelheid, volume en accentuering van bepaalde woorden het succes van de sessie.
Hypnotherapie werkt thuis net zo goed dan wanneer je naar een hypnotherapiepraktijk toegaat, omdat je vaker naar dezelfde sessie kunt luisteren, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per dag. 
Wanneer je een hypnotherapiepraktijk moet bezoeken, kun je hoogstens één keer per week een sessie doen.
Voor hypnotherapie is het dus niet nodig om de deur uit te gaan. De effectiviteit van thuis luisteren is groter en je bespaart reistijd en -kosten.

Nieuwsgierig geworden naar hypnose en afvallen?

Misschien triggert deze blog jou wel. Vallen er een heleboel puzzelstukjes op zn plaats. Dat je “aha” momenten had, daarom kan ik niet van de chips afblijven. Hoe gaaf is het dan dat je nu GRATIS uit kan testen of jij ook een blokkade in je onderbewustzijn hebt waardoor je steeds terug valt in oude patronen.

Geef je op voor de gratis Video Cursus ” Stop Emotie-eten”

GRATIS Video Cursus, vul je gegevens in en ontvang je eerste video in 5 minuten

Ik er mee akkoord dat ik in de toekomst waardevolle emails ontvang. Mijn gegevens zullen niet worden doorverkocht aan derden ook zal ik niet bestoken worden met spam. Kijk voor meer info op https://www.incredible-life.nl/privacy-beleid/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *