week 1 
De eerste week 
Tussendoortjes en drinken
Basis voorraad 
Boodschappenlijst week 1 
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Wat kan je verwachten  
De eerste week zal makkelijker gaan dan je zou verwachten. Je komt er achter dat je heerlijk eet en geen honger zal hebben. Maar natuurlijk moet je ook wennen aan deze manier van eten. Misschien vind je het wel eng dat je weer " vetten" mag eten, na al die jaren  "mager " te hebben gegeten. En ook je lichaam zal moeten afkicken van  suiker. 
Haal genoeg tussendoortjes van de lijst in huis zodat wanneer je trek krijgt je daarop kan terug vallen. Zoek uit de lijst tussendoortjes datgene uit wat jij lekker vindt! Het is belangrijk dat eten een feestje is! 
Al na 24 uur heb je de meeste suikers opgebruikt. Je bloedsuikers zijn gezakt. Je zal merken dat je behoefte aan zoetigheid verdwijnt. Wanneer je zin hebt in een tussendoortje vraag jezelf dan goed af of je honger hebt of dat het een gewoonte is.
Toch is het niet alleen zonneschijn. Je kan de eerste dagen namelijk last krijgen van afkickverschijnselen van de suiker. Dit merk je doordat je bv hoofdpijn kan krijgen, zwaar gevoel in de benen, moeheid, weinig energie . Dit gevoel gaat gelukkig snel over en is niks om je zorgen over te maken!  Je lijf is aan het afkicken en hier moet je echt even doorheen. Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om dit gevoel te verminderen:
Neem ruim zout in je eten!
Slik 2-3 keer daags opneembare magnesium (let op niet elke soort magnesium werkt!)
En neem s'ochtends na het opstaan in een glas warm water met daarin een 1/2 theelepel LoSalt Jodium. Doe dit later op de dag nogmaals.
Je hoeft NIET bang te zijn dat je te veel zout binnen krijgt.
Tussendoortjes
Voor een optimaal resultaat houd je het bij maximaal 2 tussendoortjes per dag. Neem alleen iets als je echt trek hebt. Wees daar van bewust, is het gewoonte of echte trek.
  • 4 plakjes ham of rosbief 
  • handje cheesepops (te koop bij jumbo 
  • 1 bifiworstje 
  • 4 blokjes kaas, 48 plus 
  • 1 babybel kaasje 
  • 6 plakjes komkommer met 2 el kruidenkaas 
  • zoute haring 
  • 1 kippepootje 
  • 1 gevuld ei met 1 tl mayonaise en wat pesto 
  • 1 zaden en pitten cracker (raw food te koop bij ah en jumbo 
Drinken 
 Zorg dat je voldoende drinkt, 2 liter per dag is voldoende
  • Water, met en zonder koolzuur 
  • Thee, kruidenthee, rooibos thee  
  • koffie evt met scheutje slagroom (geen melk )
  • Limonade van Teisseirre (ah jumbo) 
  • Bouillon 
  •  evt een glas witte droge wijn bij een speciale gelegenheid (pas op de alcohol zal extra hard aankomen
Basisvoorraad 
Om te bakken:
Olijfolie
Roomboter
Kokosolie 
Dressing:
Zaanse mayonaise
Olijfolie extra vergine
Azijn 
Smaakmakers:
Peper
Zout
Mosterd
Citroensap
Zoetstof (natrek vloeibaar)
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Kaneel
Knoflookpoeder
Tijn
Italiaanse kruiden
Bouillonblokjes kip, rund, groente

Diversen:
Slagroom, opgeklopt en ongezoet
Suikervrije limonade (teisseire)
Cacaopoeder, pure cacao zonder toegevoegde suiker
Zure augurken
Zaden & pitten crackers (raw food ah en jumbo)
Kijk zelf hoeveel je nodig hebt van elk product, afhankelijk of je gezin of partner ook mee eet. De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon.
  • Hüttenkäse 
  • Bloemkool 
  • Kruidenroomkaas 
  • Roomkaas 
  • Gerookte zalm
  • Avocado 
  • (ijsberg) sla 
  • Eieren 
  • Avocado 
  • Bacon 
  • Ui 
  • Zuurkool 
  • Hamblokjes 
  • Japanse groentemix 
  • Soya saus (kikkoman 
  • Creme fraiche 
  • Ham 
  • Broccoli 
  • Mascarpone 
  • Witlof 
  • Andijvie 
  • spinazie 
  • Spekjes 
  • Geraspte kaas 
  • Griekse Yoghurt 
  • Pompoenpitten 
  •  Courgette spaghetti
  • Blikje tonijn 
  • Komkommer 
  • Diepvries aardbeien 
  • kokosmelk (geen light) 
  • Karbonade 
  • kipfilet blokjes
  • Pindakaas (zonder suiker) 
  • Moot vis (kabeljauw of zalm) 
  • Salami 
  • Lijnzaad (gebroken) 
  • Tauge 
Ontbijt Hüttenkäse-Rijstepap 
2PORTIES (OOK VOOR MORGENOCHTEND)
Schep voorzichtig 200 gram hüttenkäse, 1/2 theelepel kaneel, in een kom. Klop 125 ml slagroom stijf en schep het voorzichtig door de hüttenkäsemengsel. Door er voor een extra bite een eetlepel zonnebloempitten of pompoenpitten door. Verdeel het over 2 kommen en bewaar 1 kom in de koelkast voor morgen. 
Lunch Maaltijdsalade 
Meng 100 gram ijsbergsla met 150 gram gerookte zalm of gerookte kipfilet en twee gekookte eieren in partjes.

Maak een dressing van 1 el Zaanse mayonaise met  1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit door de salade.
Diner Stampot rauwe andijvie 
Kook 150 gram bloemkool gaar. (tip koop diepvries bloemkool). Bak ondertussen 50 gram spekjes uit in een koekepanmet 1 theelepel roomboter.
Giet de bloemkool af en pureer het met 1/2 el roomkaas naturel. Het beste gaat dit met een staafmixer.

Schep of stamp er 100 gram fijngesneden andijvie door samen met de spekjes en het bakvet. Strooi er 50 gram kaas  over heen. Breng het eventueel nog op smaak met peper of een mespuntje mosterd.
Ontbijt 
Pak de Hüttenkäse rijstepap van gisteren uit de koelkast, roer het even door. Eet smakelijk!
Lunch Omeletrol zalm 
Klop  2 eieren los met 1/2 eetlepel slagroom, peper en zout. Voeg er  1 eetlepel dille  aantoe. Bak de omelet . Haal de omelet uit de pan en besmeer het met 1 eetlepel kruidenroomkaas. Verdeel er  100 gram gerookte zalm, 2 grote slabladeren over het midden van de omelet. Snij een 1/2 komkommer in plakjes of linten en leg het er boven op. Rol de omelet op en snij in stukken. Deze omelet kan ook prima koud gegeten worden dus makkelijk mee te nemen naar je werk! 
Diner Courgette spaghetti met tonijn 
Doe de inhoud van 1 blikje tonijn op olijfolie in een zeef en laat het uitlekken. Vind je tonijn niet lekker dan kan gerookte kip ook.

Verwarm in een wok, of ruime pan, 2 eetlepels kruidenroomkaas, zout en peper. Schep de tonijn of kip er door heen en laat het al roerbakken warm worden. Voeg dan 200 gram courgette spaghetti  toe (kant en klaar te koop bij de supermarkt in het versvak of zelf te maken met een spirelli. Warm het nog 1 minuut door. Serveer direct met wat geraspte kaas.
Ontbijt Chocolade Mousse 
Meng in een blender 1/2 avocado (of 75 gram diepvriesblokjes avocado) , 100 ml kokosmelk (géén light variant, 1 eetlepel cacaopoeder en 1 snuf kaneel .

Doe er eventueel wat zoetstof door hen en wat opgeslagen slagroom op. Eetsmakelijk!
Lunch Eiersalade (2 porties ook voor morgen) 
LoKook 4 eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Snij ze in stukjes.  Snij of hak  een klein uitje  fijn. Snij een 1/2 komkommer  in kleine stukjes en doe het er doorheen.

Roer er  2 eetlepels Zaanse mayonaise door met 1 tl mosterd, zout en peper en een eetlepel bieslook. Verkruimel 4 plakjes uitgebakken Bacon doorheen.

Meng alles goed door elkaar en bewaar een portie voor morgen
Spinazie met karbonade 
Bak de karbonade in 1 eetlepel roomboter. 

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak hier een klein uitje in ringen tot de ui glazig is. Roerbak 200 tot 300 gram spinazie  zodat deze geslonken is.
Doe er tot slot  1 eetlepel kruidenroomkaas door en laat de roomkaas goed meewarmen.
Schep alles op je bord.
Ontbijt Smoothie 
Meng in de blender of met een staafmixer  3 middelgrote aardbeien, 1 kleine avocado, 100 ml kokosmelk en water tot de gewenste dikte.

Drink meteen op. 
Lunch Eiersalade 
Pak de eiersalade van gisteren uit de koelkast en geniet van je lunch! 
Ovenschotel met zuurkool 
Verwarm de oven op 200 graden (of hetelucht of airfryer op 180 graden)
Laat 200 gram zuurkool uitlekken.

Klop  1 ei los in een kom. Meng er 50 ml creme fraiche  doorheen, peper en zout. Schep er 100 gram hamblokjes (de overigen kan je invriezen), 125 gram champignons,  in plakjes en de zuurkool door. Vet een ovenschaaltje in met roomboter en vul het met de zuurkoolmengsel. Strooi er 50 gram geraspte kaas  overheen. 

Bak de ovenschotel 45 minuten in de oven of 30 minuten in de airfryer.
Ontbijt Smoothie 
Meng in de blender of met een staafmixer  3 middelgrote aardbeien, 1 kleine avocado, 100 ml kokosmelk en water tot de gewenste dikte.

Drink meteen op. 
Lunch Omelet
Klop in een kom 2 of 3 eieren  los met 1 el verse slagroom.
Schep er een handje rucola en een handje geraspte kaas doorheen.

Verwarm 1 eetlepel roomboter in de koekenpan, doe het beslag in de pan en bak de omelet aan beide kanten. 
Witloflasagne 
Verwarm de oven op 200 graden (of hetelucht of airfryer op 180 graden)
Maak van 3 stronkjes witlof  de blaadjes los. Leg 2 laagjes witlof in een kleine ovenschaal. Bestrijk  1 plak ham met kruidenroomkaas  en leg de ingesmeerde plak op de witlof en bestrooi met kaas. Maak zo meer lagen totdat de witlof op is. Sluit af met geraspte kaas. Bak het 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin.


Ontbijt Pap
Meng  4 eetlepels slagroom  met  2 eetlepels gebroken lijnzaad , 8 eetlepels water (of meer), 1 flinke klont roomboter en zoetstof. Warm de pap 1,5 minuut op vol vermogen in de magnetron of al roerend in een pan. Mix de pap daarna met een staafmixer en laat de pap nog even staan totdat hij dikker is.
Lunch broodje gezond ham/kaas
Leg 4 bladeren sla plat op je werkblad.Doe er een dun laagje kruidenroomkaas op. Beleg ze met plakken ham, kaas en salami. Leg daar boven op flinterdunne plakken tomaat. Rol ze strak op en prik er een cocktailprikker doorheen 
Diner Broccoli met Vis 
VKook  200 gram  broccoli gaar. Bak  1 flinke vismoot (bv kabeljauw of zalm)  in 1 eetlepel roomboter. Kruid de vis naar eigen smaak.

Doe de broccoli op je bord en bedek het met  2 plakken kaas (volvet),  doe de vis er naast.


Ontbijt Pannenkoeken
Mix  2eieren met 125 gram mascarpone  tot een beslag. Bak in roomboter  hier dunne pannenkoeken van en beleg deze met kaas, of versier ze met een paar aardbeien in dunne plakjes gesneden.

Uit het beslag kan je zo'n drie a vier pannenkoekjes halen. 
Lunch maaltijdsalade
Meng 100 gram witlof  in in ringen gesneden met 150 gram gerookte zalm of gerookte kipfilet en 1  gekookt ei in partjes.

Maak de dressing van  1 eetlepel Zaanse mayonaise en 1 eetlepel Griekse yoghurt.
Schep de dressing door de salade. 
Diner Kipsate Roerbak 
Verhit kokosolie of olijf olie in de wok. Bak hier  150 gram kipblokjes goudbruin. Bestrooi de kopblokjes met 1/2 eetlepel kerriepoeder. Voeg een 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel sojasaus,1,5 eetlepel pindakaas zonder suiker, en 200 gram Japanse roerbakgroente  toe en roerbak 2 minuten. Voel 50 ml kokosmelk  toe en roerbak nog een minuutje. Schep er nog een handje  taugé  doorheen .
Thanks for subscribing. Share your unique referral link to get points to win prizes..
Loading..